Strips


Uit passie voor stripverhalen en koffie opende Wokka Mokka midden 2018 haar deuren in de Genutstraat in Bilzen. Wokka Mokka staat voor een hippe combinatie van koffiebar en stripverhalenwinkel. Op deze Nacht van de bib stellen zij zich aan u voor samen met drie lokale striptekenaars.

Wim Swerts


Oude rot in het vak Wim Swerts maakte naam in 1993 met de eerste strips van Samson en Gert, waarna ook Kabouter Plop, Piet Piraat enz. volgden. In zijn 28-jarige carrière realiseerde hij een 190-tal stripverhalen en voorleesboeken.

20.45 - 23 uur

Literair salon

Patrick Cornelis


Patrick gaf zijn eerste graphic novel ‘Virus’ uit in eigen beheer in 2017. Zijn realistische tekenstijl zorgde ervoor dat investeerders hem graag verderhielpen via crowdfunding. Sindsdien heeft hij niet stilgezeten en heeft hij in oktober 3 nieuwe albums uitgebracht (Virus 3, De Huivering en Verbonden Zielen).

20.45 - 23 uur

Literair Salon

Joey Potargent


Limburgse striptekenaar Joey Potargent moet zijn strepen nog verdienen bij het grote publiek maar heeft ondertussen al het hart gewonnen van stripuitgeverij Blloan. Binnenkort komt zijn eerste album uit. Nieuwsgierig? Wij ook!

20.45 - 23 uur

Literair salon

Gestript panelgesprek


Joey Potargent, Patrick Cornelis en Wim Swerts zijn ambitieuze stripauteurs en –tekenaars en vertellen graag aan TVL-journaliste Margo Ombelets over de uitzonderlijke situatie waarin ze zich bevinden in de stripwereld, van de eerste tekening tot een carrière van 28 jaar.

20 uur

Jeugdbib

Gestripte expo


Drie lokale striptekenaars Wim Swerts, Patrick Cornelis en Joey Potargent selecteerden hun strafste werken en tijdens Nacht van de bib vullen ze samen 16 vitrines met een gestripte expo. Hier kan je de opdrogende inkt ruiken en de verscheidenheid van de tekenaars proeven: hardwerkend aan een eerste album, al een paar jaar bezig is en al 28 jaar in het vak.

Doorlopend

Literair salon