Bibliotheekfestival in Bilzen


Naar jaarlijkse traditie organiseert jouw bib tijdens de langste nacht van het jaar een spetterend bibliotheekfestival. Nacht van de Bib vindt al voor de vierde keer plaats in de Kimpel. Je weet het dus: alles wat zich in de bibliotheek bevindt, brengen we tijdens Nacht van de Bib tot leven!

Op zaterdag 26 oktober om 18.30 uur vliegen onze deuren open en staan zowel artiesten als medewerkers klaar om het beste van zichzelf te geven. We hebben het neusje van de zalm voor jou geselecteerd en we presenteren graag de bekwaamste auteurs, de meest getalenteerde muzikanten, de oraal en visueel meest begaafde kunstenaars. Feest voor de hele familie!

Auteurs


Wij presenteren de crème de la crème van de Nederlandstalige literatuur. Zij zijn niet de kers op de taart, zij zijn de koekjesbodem van de kersentaart! Zij vormen de basis van de bib én van Nacht van de bib.

Lize Spit

Muziek


Zing, luister, dans! Geen radio evenaart hetgeen deze artiesten live gaan brengen. Oefen al een toonladdertje. Strek die benen, wieg die heupen. Of sluit simpelweg je ogen en geniet. Music please!

De smerige drie / Piet De Pessemier / ZinInZang / Bazelmans / Stijn Moekaars /De Bilzer Stadsmuzikanten / Remspoor

Familie


Voor stoere broers en hippe zusjes. Voor lieve mama’s en coole papa’s. Voor oma, opa, moeke, opoe, nonna, abuelo, bomma en bompi. Heel de familie kan zijn hartje ophalen en zich uitleven met deze leuke, gekke, slimme, vrolijke én grappige heren.

Marc de Bel / Leo Timmers

Poëzie


Laat de poëzie het ritme slaan van jouw lijf, van jouw verlangens. Laat je meeslepen, schrapend over de ruwe salonvloer, naar werelden die je al kent, die je wilt vergeten maar die dankzij deze dames eeuwig zullen dansen op je trommelvlies.

Hind Eljadid/ Runa Svetlikova & Delphine Lecompte (De smerige drie)

Actua


Zonder de vinger van de pols te halen, brengen wij al wat actueel is naar het hart van Bilzen. Van het historische gaan we over het alledaagse naar het contemporaine en digitale. Als je het gisteren nog niet wist, dan weet je het na de Nacht wel.

Schik / You'll never GUESS WHO / Expo Historische kaarten

Kunst


Geen kennis zonder kunst en geen kunst zonder kennis! Wat zou een Nacht van de Bib zijn zonder kunstgeschiedenis, zonder moderne en eigenzinnige kunstvormen, zonder kunstonderwijs, zonder straattheater? Je zal het nooit weten want het passeert allemaal de revue. Kom dat zien!

Jonas Slegers / SMing/ Streetart / Literaire animatie / De Bilzer Stadsmuzikanten - expo

Strips


Wokka Mokka staat voor een hippe combinatie van koffiebar en stripverhalenwinkel. Tijdens Nacht van de Bib slaan we de handen weer in mekaar en presenteren we maagdelijk uitziende strips en ervaren tekenkunsten.

Jan Bosschaert / Wokka Mokka

Brasserie de bib


Vergeet Pascale Naessens en Sergio Herman! Bij onze professionele bartenders verbleken de kunsten van Manuel Wouters. De Nacht presenteert de lokale top van de culinaire wereld. Jouw smaakpapillen zullen het ware Nirwana beleven dankzij de kwaliteitsvolle producten van onze toppers. De favoriete letter van de avond is “m”. Mmmmmmmm

Tensu Gin & Rum Bar / Baristabar Cold Brew coffee & tea / Huis Timmermans