Bibliotheekfestival in Bilzen


De kogel is door de kerk: de Nacht van de bib wordt een jaarlijks evenement! Na twee zeer geslaagde edities, een hoop enthousiaste reacties en een continue vraag naar een volgende editie maakt de bib er opnieuw een feest van voor de hele familie! En dat nog steeds gratis en voor niks!

Op zaterdag 27 oktober gaat de wintertijd in. Dat betekent dat we een uur langer kunnen genieten van al het goede in het leven én van de bib. Speciaal daarom hebben we een programma samengesteld tussen 18.30 en 24 uur waarbij iedereen zijn gading zal vinden. Op deze uitzonderlijke avond brengen wij je lang- en kortharige auteurs, sporters en eters, kunstenaars, tekenaars en taaltovenaars. Voor jong en oud, voor hip en minder hip, voor man, vrouw en kind. Jij dacht er nog niet aan, de bib wel.

Auteurs


Sommige verhalen zijn pure fictie, andere zijn uit het leven gegrepen. Maar geen enkel verhaal zal je onberoerd laten. Een lach, een traan, een kritische wenkbrauw die omhoog gaat. Laat je meevoeren in de werelden die onze auteurs voor jou schetsen met hun klinkende woorden.

Herman Brusselmans / Eva Daeleman / Noëlla Appermans

Muziek


Music maestro! Van heinde en ver, maar ook van dichtbij, komen de beste artiesten met hun beste muziek. Ze doen je lachen, genieten, zingen van plezier en hopelijk ook nog even dansen.

Douglas Firs (solo) / LISA / Bazelmans / Mathiconlatte / DJ Remspoor

Sport


Alles loopt vanavond op wieltjes. Zet je alvast op het puntje van je stoel, wacht ongeduldig tot de kilometers minderen en het peloton de kopgroep inhaalt. Wie er wint aan de finish is niet te onderschatten, hoe klein hij ook mag zijn.

Lucien Van Impe

Poëzie


Van krinkelende, winkelende waterdingen tot broodjes Slam. Er wordt getoverd met tekst, er wordt gerijmd en gedicht, verhaald en verlicht. Kom luisteren, want je weet nooit wat je mist!

Maud Vanhauwaert

Actua


Bibliotheken zitten boordevol actualiteit. Dankzij inzichten, ideeën en theorieën van honderden onderzoekers en journalisten slagen zij erin om altijd de laatste nieuwtjes te brengen. Op deze mooie avond onthullen enkele professionele toppers hetgeen hen het meest bezig houdt.

Eva Daeleman / Noëlla Appermans / Inez Germeys / Helpende Handen voor Nepal

Familie


Niks moet, alleen Mammoet. En boertjes laten is niet toegelaten, alleen ta-BOE!
Pas op, want onze jeugdschrijvers brengen je graag in de war. Ze zingen grappige liedjes, spelen muziek op rare instrumenten of tekenen dingen die niet bestaan. En dat is zóóó leuk! Kom gauw kijken!

Stefan Boonen & Melvin / Stijn Moekaars & Ruben Appermont

Strips


Uit passie voor stripverhalen en koffie opende Wokka Mokka midden 2018 haar deuren in de Genutstraat te Bilzen. Wokka Mokka staat voor een hippe combinatie van koffiebar en stripverhalenwinkel! Op deze Nacht van de Bib stellen zij zich aan u voor samen met drie lokale striptekenaars.

Wim Swerts / Patrick Cornelis / Joey Potargent

Kunst


Geen kennis zonder kunst en geen kunst zonder kennis! Wat zou een Nacht van de bib zijn zonder beeldende kunst, karikaturen of straattheater? Je zal het nooit weten want het is allemaal aanwezig. Laat je verrassen!

Klier / Lukas Verstraete & Elien Jansen / Eva Lynen

Brasserie de bib


Naast het oor en het oog willen de smaakpapillen ook wat. En dat kan zeker in Brasserie ‘De Bib’. Zoet, zout, zuur, bitter en zelfs umami, kom, proef en ontdek al dat lekkers tijdens de langste nacht!

Monx / Hilaire Spreuwers / Tensu Gin / Le Petit Nuage