Bibliotheekfestival in Bilzen


De eerste editie van Nacht van de bib lokte vorig jaar meer dan 500 bezoekers naar bibliotheek De Kimpel. Het werd een prachtavond met lezingen, vertellingen, optredens en panelgesprekken van Ish Ait Hamou, Marleen Merckx, Flip Kowlier, Imke Courtois en vele anderen. Op basis van de razend enthousiaste reacties kon een vervolg niet uitblijven en dus is het op zaterdag 28 oktober in de bib opnieuw – gratis – feest voor de hele familie.

Net zoals in 2016 gaat die nacht de wintertijd in en draaien we de klok één uur achteruit. Dat gewonnen uur moet in stijl worden gevierd, klinkt het bij de bib. Het programma is zo samengesteld dat echt iedereen er tussen 18.30 en 24 uur aan zijn of haar trekken komt. Literaire ontmoetingen, poëzie, lekkere versnaperingen, muziek, sport, kunst, actualiteit en kinderanimatie… Aan álles is gedacht!

Auteurs


Hun boeken kunnen de beste mensen betoveren, hun woorden doen je wegzinken in andere werelden. Ze behoren tot de crème de la crème van de Vlaamse auteurs en ze bevinden zich in onze bib. Laat je omverblazen en geniet!

Jeroen Olyslaegres / Zaki / Anja Feliers

Muziek


Music maestro! Van heinde en ver, maar ook van dichtbij, komen de beste artiesten met hun beste muziek. Ze doen je lachen, ze doen je genieten, ze doen je zingen van plezier en hopelijk doen ze je ook nog even dansen.

Wannes Cappelle / Muzikale verrassing / Lise Vandersmissen / Katrien & Nele De Keyser / Brett Summers / Sing & Swing

Sport


Dat het in Bilzen en omstreken barst van sportief talent werd eerder al aangetoond. Ook deze keer zijn het geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Bereid je voor op een interview met de koning der katten!

Eric Gerets

Poëzie & Verhalen


Van krinkelende winkelende waterdingen, over meisjes met rode kapjes tot broodjes Slam. Ze toveren met tekst en doen kastelen verdwijnen. Ze rijmen en rappen. Ze verhalen en vertellen. Kom luisteren, want je weet nooit wat je mist!

Carmien Michels / Lambert Hendrikx

Actua


Bibliotheken zitten boordevol actualiteit. Dankzij inzichten, ideeën en theorieën van honderden auteurs en journalisten slagen zij er in om altijd de laatste nieuwtjes mee te hebben. Op deze mooie avond onthullen enkele professionele toppers hetgeen hen het meest bezig houdt.

Fikry El Azzouzi & Özlem Uyar / Pleegzorg

Familie


Drie Bilzerse jeugdauteurs staan klaar met klank, zang, woord en tekening om de beste moppen te tappen, de mooiste tekeningen te maken en de spannendste verhalen te vertellen. Wil je weten wie ze zijn? Kom gauw naar de bib!

Stijn Moekaars / Yoeri Slegers / Guido Kees

Brasserie de bib


Naast het oor en het oog willen de smaakpapillen ook wat. En dat kan zeker in Brasserie ‘De Bib’: zoet, zout, zuur, bitter, zelfs umami.  Kom, proef en ontdek al dat lekkers tijdens de langste nacht!

Manuella Maurissen / De Bieradviseur / Baristabar / Gin Tonic Bar

Kunst


Geen kennis zonder kunst en geen kunst zonder kennis! Wat zou een Nacht van de Bib zijn zonder monumentale kunst of straattheater? Je zal het nooit weten want het is allemaal aanwezig. Kom dat zien, kom dat zien!

tBEDRIJF / Monkey Business / MoAt

Dubbel feest


Opmerkelijk is dat Nacht van de bib niet alleen in de Bilzerse bibliotheek wordt georganiseerd, maar tegelijkertijd in die van Beringen. De boekentoren ginds viert immers zijn twintigste verjaardag. Nacht van de bib betekent dus niet één, maar twee keer feest en dat gratis en voor niets!