Bibliotheekfestival in Bilzen


In de nacht van zaterdag 29 oktober gaat de wintertijd in en wordt de klok één uur achteruit gezet. Dat is voor bibliotheek De Kimpel reden genoeg om uit te pakken met het gratis avondfestival ‘Nacht van de bib’. Een opwindende mix van bekende gezichten en boeiende Bilzenaren vergast u op auteurslezingen, vertellingen, muziek, animatie, literaire hapjes… Het wordt geen hoogdravende bijeenkomst enkel voor bibliotheekbeesten maar wel een feest voor het hele gezin.

Auteurs


Laat je verrassen door de heerlijke verhalen, boeken en woorden van onze auteurs. Als zij je niet ontroeren, wie dan wel? Zij vertellen, lezen voor, beantwoorden en stellen vragen.

Poëzie & Verhalen


Woorden die klinken als muziek in de oren. Laat je meevoeren en betoveren door kabbelende ritmes en verzen.

Actua


Bibliotheken houden dagdagelijks de vinger aan de pols. Denk maar aan het aanbod kranten en tijdschriften en tegenwoordig ook de digitale bib. Journalistiek, gezondheid en het hippe vloggen komen aan bod.

Muziek


Music maestro! Flip Kowlier vertelt en speelt en verder kan je genieten van klassiek, gitaar met mooie stemmen en een heuse literaire DJ-set.

Sport


Wist je dat Bilzen enkele topsportdames de wereld instuurt? Voetbalcommentator Imke Courtois probeert te achterhalen welke bijzondere krachten het Demerwater aan zijn inwoonsters meegeeft.

Familie


Nacht van de bib is er voor het hele gezin. Tussen 19 en 20.30 uur biedt de jeugdbibliotheek een fijn aanbod voor kinderen van 6 tot 12 jaar en ouder(s).

Brasserie de bib


Kom, proef en geniet van het lekkers dat onze culinaire cast voor jou heeft uitgekozen.

Kunst


Kunst vult één van de vijf themahoeken in de nieuwe bibliotheek en mag natuurlijk niet ontbreken: van live-art over digitale karikaturen tot straatanimatie.