Marleen Merckx


Marleen Merckx brengt de mooiste liefdesgedichten uit de Lage Landen onder professionele muzikale begeleiding.

21.15u

Werkruimte

Marleen Merckx (°1958) is een Vlaamse actrice die vooral bekend is om haar rol als Simonne Backx (Simonneke) in de Vlaamse televisiesoap Thuis op één. Maar tijdens de Nacht van de bib zal u Simonneke niet te zien krijgen. Wat u wel te zien krijgt is de onnavolgbare manier waarop Marleen Merckx de mooiste liefdesgedichten uit de Lage Landen brengt.

Marleen Merckx doorliep haar middelbare school in Diest en trok nadien naar Studio Herman Teirlinck in Antwerpen, waar ze in 1980 afstudeerde. Ze acteerde in de films Een vrouw tussen hond en wolf, De Witte van Sichem en Brussels by Night.

In het theater stond ze met Wintertulpen, een monoloog over een vrouw die verneemt dat ze borstkanker krijgt, in een regie van Steph Goossens. Naast Wintertulpen, acteert ze nog bij andere voorstellingen van het professionele theatergezelschap Paljas Produkties.

In 2011 was ze te zien in een andere serie dan Thuis. Ze speelde in de fictiereeks De Ronde, een reeks van Woestijnvis, geschreven door Jan Eelen voor Eén, en had een gastrol in de Vlaamse serie Vermist.