Mark Tijsmans


Mark Tijsmans is een rasechte auteur en showman en dat zullen we geweten hebben! Hou je van toffe, grappige, eerlijke verhalen? Dan zit je goed bij Mark.

19.00u

Jeugdbibliotheek

Mark Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

In 1998 deed Tijsmans auditie voor een rol in de opvolger van successerie Heterdaad. Dit zou uiteindelijk de rol van Wilfried Pasmans in Flikken worden, Tijsmans’ grote doorbraak.

Ongeveer gelijktijdig met Flikken werd Tijsmans één van de wrappers op de jeugdzender Ketnet. Al snel besloot Tijsmans om met Niels William een band te vormen: de Ketnetband. Hij werd de frontman en bracht samen met de band twee singles uit, Mijn Verstand en Zweven. Deze laatste was tevens de titelsong voor Blinker en het Bagbag-juweel, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc de Bel.

Tijsmans maakte in 2006 zijn debuut als jeugdauteur met Het Geheim van te veel Torens. Hij werd genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw. Hij won reeds tweemaal de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de categorie 10 tot 12 jaar, voor Het Geheim van te veel Torens in 2007 en voor Wiet Waterlanders en de Kleine Caroluscode in 2008.