Kunst


Zoals Edgar Degas ooit zei: “Kunst is niet wat jij ziet, maar wat je anderen laat zien.” Kom kijken door het oog van deze boeiende Bilzenaren en laat je verrassen door bekende en onbekende beelden. Sommige zag je al eens in het straatbeeld verschijnen, of in je eigen spiegel. Je zal sowieso meer zien dan je verwachtte!

Jonas Slegers


Kunsthistoricus en Bilzenaar Jonas Slegers neemt je mee op een tocht doorheen de kunst- en cultuurgeschiedenis van ons demerstadje in slechts 45 minuten. Met énkel Bilzerse voorbeelden maken we een tijdreis doorheen de diverse perioden van de geschiedenis van de prehistorie tot het heden. Verwacht je aan verwachte en onverwachte beelden uit ons rijk verleden.

20.15u

Leeszaal

SMing


Tijdens dit koorproject krijgt iedereen de kans om tegelijkertijd dirigent én koorlid te zijn. Met een digitaal dirigeerstokje zie je jezelf op digitale schermen verschillende koorstemmen vertolken. Het resultaat is een uniek interactief, digitaal koor.

Doorlopend

Schouwburg CC

Panelgesprek streetart


Streetart is veel meer dan een paar donkere tags op een treinwagon! Dat bewijzen drie Bilzerse kunstenaars: Lindert Steegen, Wouter Loix en Hilde Vanhees in een panelgesprek dat in goede banen wordt geleid door kunsthistoricus Jonas Slegers. Ontdek meer over deze eigenzinnige kunstvorm.

21u

Jeugdbib

De Bilzer Stadsmuzikanten Expo


De leerlingen van de Kunstkoepel, Academie voor Beeld gingen aan de slag met het verhaal en de personages van het muziektheater De Bilzer Stadsmuzikanten en maakten pareltjes van kunstwerken. Wil je al een beetje in de sfeer van de voorstelling komen? Neem een kijkje!

Doorlopend

Kleine foyer

Martin & Martine


Heb je altijd al antwoord willen hebben op jouw belangrijkste vragen? Goed nieuws, Martin en Martine lopen rond doorheen Nacht van de bib en beantwoorden al jouw vragen met “Het boek met alle antwoorden”.

19.30 - 22 uur

Doorheen de bib