Hilaire Spreuwers


Bierkok, Hilaire Spreuwers, kookt met passie, bier en boeken. Proef zijn heerlijke geletterde hapjes die hij met veel show voor ons bereidt.

Vanaf 19.45u

Inkom

In de tijdelijke brasserie ‘De Bib’ bereidt biergastronoom en voormalig voorzitter van Horeca Limburg Hilaire Spreuwers tijdens showcook-momenten literaire hapjes.

Hilaire Spreuwers schoolde zichzelf om van technisch tekenaar naar bekend bierchef in Limburg en omstreken.

Na veel ervaring te hebben opgedaan in verschillende brasseries en restaurants opende hij in 2011 zijn eigen bierrestaurant Bitterzoet, een zaak die garant stond voor de perfecte symbiose van gastronomie en bier. Dat werd beaamd op verschillende momenten door Jean Blaute in het TV-programma Tournée Générale.

Na 3 jaar sloot hij echter de deuren met een nieuw doel: het werkbaar maken van de horeca in Vlaanderen voor elk zelfstandige ondernemer. Hij was 2 jaar lang voorzitter van Horeca Limburg, ondersteunde starters en sprong met regelmaat in bij verschillende zaken met personeelstekort.

Momenteel heeft hij de functie van Gastronomie Consulent voor Vlaanderen. Hij ontwikkelt een project rond de promotie van Vlaamse Gastronomie in Europa met het doel een toeristische en economische return te bekomen.