Flip Kowlier


Van de andere kant van het land komt Flip Kowlier naar onze bib om een intieme lezing over muziek te geven. Uiteraard zal hij ook de muziek zelf aan het woord laten.

22.15u

Werkruimte

Flip Kowlier verbaasde in 2001 vriend en vijand met de release van het album ‘Ocharme Ik‘., Het album bevatte radiohits als ‘Welgemeende’ en ‘Min Moaten’. Het won twee Zamu-Awards en lanceerde een carrière als singer-songwriter voor de Izegemnaar, die tot dan zijn sporen verdiend had bij My Velma en ’t Hof Van Commerce.

 Zijn vijfde studioplaat ontstond in 2013, toen Flip Kowlier op een dag met zijn zoon naar een circus ging kijken in Mariakerke, en er vertederd raakte door de charme en de tristesse. Diezelfde avond nog schrijft hij het nummer ‘Cirque’, maar daar blijft het niet bij. De fictieve karakters van dat circus blijken een uitstekende inspiratiebron en Flip pent uiteindelijk een heel album bij elkaar: ‘Cirque. De avonturen van W.M. Warlop’.

Kowlier doet die dingen nu eenmaal graag. Hij behoort tot het artiestenras dat alle hoeken van de kamer wil gezien hebben. En zeker niet als vrijblijvende stijloefening, gemakkelijkheidsoplossing of carrièrezet. Hij sleept zijn hele wereld naar een nieuwe plek. Om die plek daarna helemaal naar zijn hand te zetten.

Wil je deze plek mee ontdekken met hem? Kom dan zeker naar hem luisteren.