Anja Feliers & Patrick De Bruyn


Bilzens thrillertalent gaat in gesprek met bekroond misdaadauteur. Anja Feliers legt Patrick de Bruyn met plezier het vuur aan de schenen in een interview. Dat wordt spannend!

21:00u

Jeugdbibliotheek

Anja Feliers is geboren in Bilzen.Op zevenjarige leeftijd ontdekte Anja de magie van boeken. Tijdens een week ziek-zijn bracht haar broer voor haar een stapel boeken mee uit de bib. Een wereld ging open. Sindsdien bezocht ze de bib wanneer die maar open was. Toen Anja elf werd stierf haar moeder aan een gemene ziekte. Anja maakte een belofte aan zichzelf dat ze ooit een boek zou schrijven over het verlies van haar moeder.

Op eenentwintigjarige leeftijd vond Anja dat het tijd was om de belofte die ze gedaan had, waar te maken. Ze schreef een boek over het verlies van haar moeder. Het boek belandde in de kast waar het jarenlang zou blijven liggen.

Op een dag vertelde Anja aan een vriendin over het bewuste boek. Nadat deze vriendin het boek gelezen had, opperde ze het idee het eens op te sturen naar een uitgeverij. Dat zag Anja wel zitten, er was alleen één grote ‘maar’. Het boek was té persoonlijk om zo te laten uitgeven.

Anja ging opnieuw aan het werk en maakte van het boek een fictief verhaal. In maart 2004 debuteerde Anja met het herschreven boek dat jullie nu kennen onder de titel ‘Donkere kamers’.

Anja woont nog steeds in Eigenbilzen. Boven de keuken, op haar schrijfzoldertje blijft ze schrijven en elk boek is een nieuw succes.

Patrick De Bruyn (°1955) is een Vlaams misdaadauteur. In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, gevolgd in 2000 door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poirotprijs 2010.

 

i.s.m. het Vlaams fonds der letteren