Actua


Zonder de vinger van de pols te halen, brengen wij al wat actueel is naar het hart van Bilzen. Van het historische gaan we over het alledaagse naar het contemporaine en digitale. Als je het gisteren nog niet wist, dan weet je het na de Nacht wel.

Audiocollectief Schik


Audiocollectief Schik maakt audioverhalen voor op locatie en thuis. In radiodocumentaires, podcasts, sounddesign en live performances zoekt Schik naar de grens tussen verhaal en ervaring, de grens tussen radio en theater.

21u

Leeszaal

You’ll never GUESS WHO


You’ll never GUESS WHO is een interactieve installatie geïnspireerd op het gezelschapsspel ‘Wie is het’. Het werd gecreëerd door dichteres Maud Vanhauwaert om onze eigen vraagstelling in vraag te stellen. Hoe kijken we naar de ander? Welke vragen gebruiken we om de ander te benaderen?
Een coproductie van Het Roze Huis en Antwerpen Boekenstad.

Doorlopend

Foyer

Expo Historische kaarten


Deze expo van historische kaarten, prenten en documenten vertelt de geschiedenis van het prinsbisdom Luik, met onder meer de inbreng van het rijke Haspengouw en bestuursdaden met een impact voor Bilzen. Met dank aan Erik Van Hove en Raymond Brauns voor hun prachtige selectie kaarten. Kijk en ontdek!

Doorlopend

Literair salon